Containers

Wat doen we

Als uw douane agent regelen we uw internationale goederenverkeer op elk gebied. Elk land heeft strikte wetgeving over import en export die vaak in een rap tempo verandert. Ondernemingen die internationaal zakendoen moeten zich hieraan verantwoorden terwijl dit vaak niet hun corebusiness is. 

Zo kan het gebeuren dat een ondernemer volkomen ten goeder trouw elektronische aangifte heeft gedaan. Maar omdat dit nogal een nauwkeurig en deskundig werkje is, sluipen er toch wat fouten in. Het gevolg is een boete of oplopende wachttijden bij de grens.

Douanerechten, anti-dumpingrechten, compenserende rechten, landbouwbelastingen, omzetbelasting, accijns: een douane agent heeft van deze wetgeving zijn vak gemaakt. Om al deze kennis en expertise binnen uw bedrijf op te bouwen is veel tijd en geld gemoeid. Daarom is uitbesteding van deze specialistische werkzaamheden, én de bijbehorende papieren rompslomp, een slimme optie.

De specialisten van VN Douane handelen alle douaneprocessen elektronisch af, volgens het landelijk verplichte Transit systeem, en verzorgen de in- en uitklaring op elk gebied:

 • Alle goederen
  De regelgeving voor zaken als levende goederen en landbouwproducten is erg streng en complex. De agenten van VN Douane zijn bekend met alle noodzakelijk procedures voor alle soorten goederen en op de hoogte van de meeste recente wetswijzigingen van ieder land. Van levend vee tot acculaders: we verzorgen al uw vereiste documenten en vergunningen.
 • Elke omvang
  U kunt voor iedere afhandeling van douanezaken bij ons terecht, of uw vracht nu een enkele container of een vrachtschip vol betreft.
 • Voor iedereen
  Ons klantenbestand is niet in een categorie in te delen. Het omhelst een variatie aan opdrachtgevers, van snoepfabrikant tot auto-importeur. We werken op een transparante manier: we verstrekken u alle informatie over de te volgen procedures en te maken kosten voordat we deze procedures uitvoeren.
 • Van en naar elk gebied
  VN Douane opereert overal in de wereld. Met name vanuit China, de industriële reus in wording, worden steeds meer goederen naar Nederland geïmporteerd; ook deze goederenstromen worden door ons professioneel gecoördineerd. Ook binnen Europa zijn we actief. Hoewel er binnen de EU nagenoeg vrij goederenverkeer is, gelden er nog wel verscheidene regels voor sommige landen en bepaalde producten. Daar zijn wij uiteraard van op de hoogte.

Bij VN Douane zijn al uw goederenstromen in goede handen en worden papierwinkels, onduidelijke procedures, boetes en wachttijden bij de grens verleden tijd.